Съдбата на Локхарт

Тъй като днес се навършват 21 години от събитията в главата "Коледа в затвореното отделение", бях решил да пиша нещо за Франк и Алис Лонгботъм, но понеже вчера писах малко за Снейп и Лили реших, че блогът ще стане прекалено тъжен, затова ще поговоря малко за Локхарт.

На първо място искам да отбележа, че не трябва да сме много тъжни за него, защото си заслужаваше всичко, което му се случи. Не само, че беше откраднал постиженията на десетки други магьосници, по-опитни от него, но и опита да заличи паметта на Хари и Рон и да остави Джини да умре в Стаята на тайните.

И все пак няма как да не ни дожалее за него, като го видим в петата книга. В тази глава става ясно, че бившият преподавател не е възстановил паметта си, но е запазил желанието си да дава автографи.

През 2007 Роулинг отговаряше на въпроси от фенове и беше попитана дали Локхарт някога възстановява паметта си. Тогава Роулинг каза, че някои спомени се връщат, но като цяло повечето са изгубени завинаги. Авторката допълни, че и не би искала магьосникът да се възстанови напълно, защото е по-щастлив в състоянието, в което е в момента.

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Как един преподавател съживи света на Хари Потър в класната си стая

Магьоснически игри и спортове

ЧРД на Дейвид Брадли

8 причини, поради които винаги ще предпочитам "Здрач" пред "Хари Потър"

Какво знаем за Бил и Фльор

Майката на Волдемор - най-трагичният образ в Хари Потър

Как Гийермо дел Торо накара Алфонсо Куарон да прочете "Хари Потър"

Да си спомним за Марджъри Менсън