Магипортиране на територията на Хогуортс

Мина една седмица откакто видяхме първия трейлър на следващия филм на Джоан Роулинг и мисля, че вече е време да обърнем внимание на онази част от трейлъра, която привлече вниманието на най-много хора (което е голямо постижение, при условие, че видехме Джъд Лоу в ролята на Дъмбълдор!) - магипортирането на територията на "Хогуортс".

Възможни обяснения

Още в нощта след излизането на трейлъра се появиха много теории, които обясняват как е възможно групата от Министерството на магията да се магипортира на територията на училището, след като Хърмаяни няколко пъти обясни в книгата, че това е невъзможно. Ето ги най-популярните:

  • Тогава все още не е било невъзможно да се магипортираш в "Хогуортс"

Някои фенове смятат, че забраната за магипортиране е наложена след като Албус Дъмбълдор става директор. Според тях преди да настъпят мрачните времена на Гриндълуолд и много преди възхода на Волдемор, хората са можели да се магипортират в и от замъка когато пожелаят.

  • Специално позволение от директора на "Хогуортс"

Друга теория е, че тогавашният директор на училището частично е развалил магията, за да могат хората от министерството да дойдат.
Това няма да е първият път, когато виждаме подобно нещо - Дъмбълдор беше развалил магията на голямата зала в "Хари Потър и нечистокръвния принц", за да могат учениците да упражняват магипортиране, а в предишните две книги видяхме как два пъти Хари беше изведен с летекод от територията на замъка.

  • Служителите на министерството са извън територията на Хогуортс

Според третата най-популярна теория пристигащите магьосници се магипортират близо до замъка, но извън територията, която е защитена срещу магипортиране. Напълно в възможно защитното заклинание да предпазва самия замък, езерото и гората, но не и този мост, който служи като официален вход на училището.

Грешка ли е магипортирането в Хогуортс?

Със сигурност не. Аз бях убеден, че Роулинг ще се включи в дискусията, както направи по няколко много коментирани теми от "Фантастични животни и къде да ги намерим", но писателката все още мълчи, което ме навежда на мисълта, че темата ще бъде разяснена в самия филм и Роулинг не иска да издава информация на този етап.

Това мнение се подкрепя и от актрисата Джесика Уилямс, която ще видим във все още неизвестна роля във филма. Тя коментира темата с думите: "Кой знае повече за вселената на "Хари Потър" от човека, който я създаде? Никой! Не мислите ли, че на това ще се обърне внимание във филма, че има причина да се случва? Да не би да мислите, че знаете повече от Джоан Роулинг по темата?"

Коментари

Хари Потър събития и турнири

Абонирайте се за новини, коментари и теории по email:

Популярни публикации от този блог

Петимата най-лоши преподаватели на Хари Потър

Творчески турнир №5: Произведение 5

Честит рожден ден, Джоан Роулинг! Честит рожден ден, Хари Потър!

Бънти, Тезей и кои други персонажи със сигурност ще се завърнат във "Фантастични животни 3"

ЧРД на Крис Кълъмбъс

5 проблема, които рейвънклоуци разбират

Наджини - обича ли лорд Волдемор змията си

Жените, които мразеха жените: Дж. К. Роулинг и насилието

Защо трябва да благодарим на Лавендър

Кога и на каква възраст умира Волдемор (70% от вас не знаят или не могат да сметнат)